Ata kopjojnë sjelljen tuaj

Prindërit shpesh fajësojnë fëmijët e tyre për sjellje të keqe, por ata shpesh neglizhojnë zakonet e tyre të këqija. Vetëm mbani mend se sa të mirë jeni kur bëhet fjalë për të huajt, sepse nuk doni një luftë me to. Sapo ktheheni në shtëpi, ju e nxirrni gjithë zemërimin tuaj tek personi më i afërt dhe më i dashur. Fëmijët kopjojnë sjelljen tuaj, pavarësisht nëse është e mirë apo e keqe. Shumica prej nesh ua

hedhin fajin fëmijëve, sepse përndryshe do të zbulonim të metat tona që duhet të korrigjojmë dhe nuk duam të përballemi me të vërtetën.

Atyre u mungon dashuria juaj prindërore

Fëmija juaj ndoshta po përpiqet të kalojë kohë me ju, por ju po e injoroni. Vetëm imagjinoni këtë: një nënë e re ishte ulur me fëmijën e saj në një restorant familjar. Nëna ishte në telefonin e saj ndërsa priste ushqimin dhe djali po përpiqej të fliste me të.

Së pari, ai i tregoi makinën e tij të lodrës, “Mami, shiko, madje ka dhe pedale”! “Uh-huh, shkëlqyeshëm”, u përgjigj nëna e mërzitur dhe vazhdoi me telefonin. Pastaj djali filloi ngadalë të shtyjë një gotë me lëng në cep të tryezës. Kur më në fund ra, nëna i bërtiti, por djalit nuk i erdhi keq për këtë, sepse ai më në fund kishte arritur të tërhiqte vëmendjen e saj.

Ata ndihen të sigurtë

Fëmija juaj vepron ndryshe përreth jush, sepse nuk ka pse të pretendojë të jetë dikush që nuk është. Ata ndihen mjaft të sigurtë për të hequr të gjitha maskat e tyre sociale dhe thjesht të jenë vetvetja. Fëmija juaj ju beson dhe mund t’ju tregojë dobësitë dhe dhimbjen e tij. Ju jeni ai që do t’i puthni dhe përqafoni edhe nëse ata bërtasin.

Sjellja e keqe është vetëm një mënyrë për të pastruar mendërisht veten nga i gjithë stresi i grumbulluar. Fëmijët duhet të sillen mirë kur janë në publik dhe kur më në fund ndihen të sigurtë me prindërit e tyre, ata lënë gjithçka që i shqetëson.

Ata ju perceptojnë si enën e tyre emocionale

Ne të gjithë jemi kontejnerë emocionalë për njëri-tjetrin. Ne shpesh i ndihmojmë të tjerët të përballen me ndjenjat e tyre negative duke empatizuar ose duke thënë vetëm disa fjalë gazmore. Sidoqoftë, të gjithë kemi kontejnerë me madhësi të ndryshme. Ne mund të gjejmë më shumë hapësirë ​​për emocionet e disa njerëzve ndërsa të tjerët mund të zënë vetëm një pjesë të parëndësishme tonën.

Kjo është arsyeja pse, shumicën e kohës, njerëzit që kujdesen për fëmijën tuaj nuk mund t’i thithin të gjitha këto emocione. Ata thjesht nuk kanë të njëjtën lidhje të fortë si ju me fëmijën tuaj. Kjo shpjegon pse të huajt zakonisht i shtypin ndjenjat e fëmijës tuaj ose thjesht i injorojnë ato. Si rezultat, kur fëmijajuaj është rreth jush, ju do të duhet të merrni përgjegjësinë për të gjitha emocionet e tyre që të tjerët nuk mund t’i merrnin.

Ata ju shohin si të butë

Shumë prindër marrin vendime të paqëndrueshme që shpesh kundërshtojnë njëra-tjetrën. Për shembull, ju kufizoni lirinë e fëmijës tuaj, por kërkoni që ai të jetë i pavarur. Kërcënoni që nuk do tëmerrni fëmijën tuaj me vete me pushime, por më vonë pendoheni dhe tërhiqni fjalët tuaja mbrapsht.

Prindërimi pa kufij kufizon zhvillimin e fëmijës tuaj, për të mos përmendur që është gjithashtu konfuze.

Nëse e lejoni fëmijën tuaj të sillet keq, ai me siguri do të përfitojë nga kjo. Shumicën e kohës, arsyetimi me një fëmijë gjatë zemërimit është thjesht i pakuptimtë. Qëndroni solidë dhe mos u dorëzoni përballë tyre.

Brightside.me