Me këtë trik të thjeshtë, fëmijët do të kenë më shumë fuqi për t’i rezistuar tundimit (çfarëdo që të jetë ai!). Nëse ndonjëherë ju është dashur t’i tregoni fëmijës tuaj se duhet të mbarojë së ngrëni darkën e tij para se të mund të marrë një ëmbëlsirë, atëherë ju e dini sa e vështirë është […]
Shmangni një ‘luftë’ për pushtet. Përforconi qëndrimin tuaj duke e shpjeguar atë me terma të thjeshtë, që fëmija juaj mund të kuptojë. Askush nuk fiton kur argumentoni me një fëmijë parashkollor ose një fëmijë të vogël. Ndonjëherë, prindërit duhet të thonë “jo”. Kur ta bëni këtë, duhet të shpjegoni pse një veprim është i papranueshëm […]
Fatkeqësitë, të tilla si abuzimi, neglizhenca dhe varfëria, dëmtojnë fëmijët. Por, përvojat mbrojtëse mund të ndërtojnë qëndrueshmëri ndaj fatkeqësive dhe të nxisin zhvillim pozitiv. 1. Fëmijët duhet të marrin dashuri të pakushtëzuar: Jo vetëm që fëmijët duhet të ushqehen dhe të duhen, por dashuria duhet të jetë e pakushtëzuar. Kjo nuk do të thotë që […]
Taj Mahal – Indi Taj Mahal në Agra, Indi është konsideruar si një kryevepër arkitektonike. Mauzoleumi i mermerit të bardhë të shekullit të 17 tërheq deri në tetë milionë turistë në vit. Petra – Jordani Me pseudonimin Rose City (Qyteti Rozë), Petra përmban varre dhe tempuj të gdhendur në shkëmbinjtë rozë ranorë. UNESCO e ka […]
Vitet e para të prindërimit janë një konfuzion i madh, veçanërisht nëse jeni një prind që punon. Krejt papritur, fëmija juaj po ecën … dhe po flet. Pastaj ata mbushin tre vjeç, dhe kërkojnë të dinë pse duhet t’i lini për të shkuar në punë. Ndërsa momentet e tranzicionit janë kritike, po kështu është edhe […]

Eja bëhu pjesë e jona

Ju mirëpresim!